Hur gör jag om jag vill berätta något?

Maila oss via kontakt formuläret och beskriv vad din berättelse handlar om och hur lång den är, ditt tel nr osv. Vi får sedan se var och vilken kväll din berättelse kan hållas.

Det kommer alltid finnas en skärm eller projektor tillgänglig men du måste ha din egen laptop. Andra behov och önskemål som mikrofon, ljudanläggning bord, blädderblock mm är beroende av aktuell lokal men det löser vi.

Vanliga frågor

Kolla att dina fakta stämmer, årtal, namn osv. Visa bilder eller videoklipp som förstärker och förtydligar din berättelse, inte ersätter dig som berättare. Kom ihåg att det är du som är huvudperson.

Var sparsam med text och citat, berätta personligt det som är viktigt.

Träna inför vänner och familj och ta till dig kommentarer. Kolla tiden, en berättelse bör vara ca 30 min men kan vara längre eller kortare. Tiden är viktig för vår planering. Efter varje berättelse räknar vi med tid för några frågor. Längre diskussioner får hållas informellt när alla har gjort sina berättelser.

Du kan berätta om nästan vad som helst. Se till att dina fakta stämmer och undvik spekulationer.

Hur fungerar system, organisationer, marknader. En historisk händelse som glömts bort. En personlig upplevelse. Det finns massor värt att berättas.

Du kan också visa hantverk eller samlingar. Berätta om de speciella exemplaren osv.

Det går också att demonstrera något tex tillaga en maträtt.

En berättelse bör vara ca 30 min men kan vara längre eller kortare, tid måste anges i förväg.

Alla medlemmar har möjlighet att berätta om sitt ämne eller story. Aktivister, säljare eller politiskt aktiva är inte välkomna. Berättelserna ska baseras på händelser eller fakta. Berättarkväll är ingen diskussionsklubb. Professionella föreläsare kan också bidra men, de får inte betalt.